Boka direktBoka

Allmän tandvård

På MyDentist anpassar vi alltid tandvården efter dina individuella behov och önskemål. 

Fördelen med att undersöka sig regelbundet

Regelbundna tandvårdsundersökningar är bästa sättet att upprätthålla en god munhälsa. Under dessa besök möjliggörs tidig upptäckt och åtgärd av potentiella problem, vilket kan förhindra att små åkommor utvecklas till att bli mer omfattande och kostsamma. Förebyggande vård och åtgärder, som professionell rengöring och fluortillämpningar, minskar risken för karies och tandlossning. Regelbundna besök ökar även patientens egen medvetenheten om vikten av god munhälsa och ökar chansen än mer till tidig upptäckt av tandproblem eller munsjukdomar.

Genom att inkludera panoramaröntgen, även känd som OPG, kan tandläkaren få en omfattande översikt över ditt bett, vilket möjliggör tidig upptäckt av sjukdomssymptom och cystor som inte syns på vanliga röntgenbilder.

Tandläkarens övervakning av tandköttets hälsa bidrar till att förebygga tandlossning, och genom att följa tandläkarens råd och behandlingsplaner kan patienter främja långsiktig munhälsa och undvika allvarliga tandproblem.

Sammantaget utgör regelbundna tandvårdsundersökningar en central del av förebyggande tandvård för att bevara en frisk och hållbar munhälsa över tid.

 

Alla våra behandlingar

Tandundersökning

En tandundersökning innebär att en av våra kunniga behandlare undersöker dina tänder för att ta reda på om du har några problem eller sjukdomar i munnen.

Implantat

När man genomgår en implantatbehandling är målet att försöka kopiera det som naturen en gång skapat det vill säga ersätta förlorade tänder, återställa tuggfunktionen samt förbättra patientens estetik.

Missfärgningar

Missfärgningar på tänder är vanligt förekommande och kan orsakas av en mängd olika faktorer. Det som kan orsaka missfärgningar är bland annat mat och dryck så som kaffe, te, rödvin och läsk

Karies

Karies, eller hål i tänderna, orsakas av syror från bakterier som angriper tandens yta efter måltider, särskilt socker. Det kan leda till hål, tandvärk och tandlossning. Förebyggande åtgärder inkluderar god munhygien och regelbundna tandläkarkontroller.

Rotfyllning

Efter att du fått lokalbedövning tar din tandläkare först bort den sjuka pulpan med små specialfilar. Tanden fylls därefter med ett gummiliknande rotfyllningsmaterial

Kronor och broar

Det finns flera olika typer av kronor och broar och vi är noga med att välja den som passar bäst för just dina behov.

Dra ut tand

Ibland kan det vara nödvändigt med en tandutdragning när tandläkaren inte ser något alternativ för att rädda tanden. Det kan handla om en inflammation, problem med en visdomstand eller en annan skada.

Tandprotes

En tandprotes är i motsats till broar och implantat en avtagbar ersättning. Den löstagbara protesten är fortfarande ett bra alternativ för vissa patienter då den kan vara lättare att rengöra för personer med till exempel motoriska problem i händerna.

Tandsten

Tandsten är vanligt och bildas när bakterier på tänderna kommer i kontakt med saliven. Tandsten kan leda till tandlossning och det är därför viktigt att ta bort tandstenen så fort som möjligt.

Vanliga frågor och svar om allmän tandvård

Har du tandläkarskräck?

Känslorna inför ett tandläkarbesök kan variera från att vara oberörd till att få panik. Känner du ett starkt obehag kan det bottna i tidigare erfarenheter och upplevelser du haft i samband med tandvård. Detta är inget du behöver skämmas för.

Tandläkarrädsla är inget ovanligt och vi på MyDentist har en gedigen erfarenhet och utbildning i att skapa lugn och få dig som patient att känna dig trygg, både innan och under behandlingen. Och i det långa loppet få bort dina negativa känslor. Du som är orolig hittar tips och råd inför besöket längre ner på sidan.

Hur går en tandundersökning till?

Vid undersökningens början frågar vi dig om det är något du vill diskutera beträffande din munhälsa ellerom det finns något vi ska kontrollera lite extra. Många läkemedel och hälsotillstånd påverkar din mun och dina tänders hälsa. Därför frågar vi alltid om din allmänna hälsa och dina eventuella mediciner. Vissa mediciner orsakar nämligen muntorrhet som kan innebära hög kariesrisk. Andra, till exempel blodförtunnande, kan innebära att du blöder längre efter ett ingrepp. 

Övrig information som är önskvärd är eventuell överkänslighet, sjukdomar, och olika typer av allergier. Sådana  kan påverka val av terapi och sjukdomar, som till exempel diabetes, kan försämra läkning. Själva undersökningen innehåller sen flera olika moment.

Vad kostar en tandundersökning?

Ju tidigare hål i tänderna eller tandlossning upptäcks desto lättare och mindre kostsamt kan de behandlas. En undersökning kostar 1095 kr

Mer läsning för gladare tänder

Osynlig tandställning

Tänk dig att kunna få raka tänder diskret och enkelt, utan obekväma och skavande metallskenor i munnen. För några år sedan var det en omöjlighet. Med MyBraces är det inte bara möjligt, det är också smidigt och snabbt.
Boka tid direkt

Brush-up

En brusch-up är perfekt för dig som vill få bort fläckar och missfärgningar, få ljusare tänder och ett vitare leende, utan att göra en tandblekning. Metoden vi använder kallas även Air-Flow och är i princip en luftpolering i kombination med salt och vatten.
Läs mer

MyDentist sprider glädje i Norrköping – hjälper människor i utsatthet

Tillsammans med Hela människan Ria i Norrköping har nu MyDentist påbörjat behandlingarna av ett antal utvalda personer som...
Läs mer

Nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev idag för att få exklusiva erbjudanden, tandvårdstips och nyheter.
Jag samtycker till att ta emot utskick från MyDentist AB. Jag godkänner att mina uppgifter behandlas och sparas i enlighet med MyDentist integritetsspolicy
© 2024 MyDentist AB, alla rättigheter reserverade.
Powered by 
Ngine Group AB
magnifiercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram