Boka direktBoka

Implantat

Tandimplantat är en effektiv och varaktig lösning för att ersätta förlorade tänder.Varför implantat?

Tandimplantat gör det möjligt för dig att le igen! Avsaknaden av tänder kan förutom leendet påverka tuggfunktionen, implantat är alltså en funktionell lösning, inte bara en estetisk, och ger en naturlig känsla eftersom det är förankrat i käkbenet med titanskruvar. Detta skapar en mer autentisk upplevelse jämfört med tandbroar eller proteser. Ingreppen utförs smärtfritt med bedövning, och kostnaden varierar mellan olika patienter. Högkostnadsskydd från Försäkringskassan tillämpas.

Vi erbjuder 5 års garanti på tandimplantatet och strävar efter att återskapa och förbättra både funktion och estetik. Vårt mål är att skapa en så naturlig tandrad som möjligt, där skillnaden mellan de nya och naturliga tänderna är knappt märkbar.

 

Kostnadsfri Konsultation 

Boka en kostnadsfri konsultation på en MyDentist klinik nära dig. Här får du träffa en tandläkare för att få mer information om ditt eventuella tandimplantat. Under konsultationen kommer vi att ge dig översikt av processen, baserat på din specifika situation, vilket ger dig en bättre förståelse för vad du kan förvänta dig. Konsultationen är kostnadsfri och helt fri från förpliktelser

Vanliga frågor och svar om implantat

Vilka är riskerna med tandimplantat?

Implantat kan precis som vanliga tänder drabbas av tandlossning. Detta kallas periimplantit. 

Rökning försämrar prognosen, patienter som röker löper större risk att förlora sina tandimplantat genom periimplantit. 

Det är svårare att hålla rent runt tandimplantat än vanliga tänder. 

Patienten kan initialt bita sig i kinder och läppar då munhålan och hjärnan inte vant sig vid den nya situationen. Implantat som opereras in växer fast i käkbenet och har inte samma mobilitet som en naturlig tand. 

Implantat har inte samma innervering som naturliga tänder vilket leder till att man inte har samma känsla för hur hårt man biter ihop. Det kan ta upp till 6 månader för en patient att vänja sig vid nya förhållanden i munhålan.

Hur går tandimplantatprocessen till, steg för steg?

Först görs en noggran undersökning där man bland annat tar olika röntgenbilder för att försäkra sig om käkbenet har de rätta förutsättningarna för att kunna ta emot ett implantat. Tandimplantaten har en viss storlek och kräver en viss mängd ben på höjden och bredden i käkbenet för att man ska kunna operera in skruven. Denna läker in och fäster i benet. Därefter tillverkas en krona som fästs till skruven. 

Då flera tänder saknas eller en helt tandlös käke ska ersättas med tandimplantat placeras flera skruvar  i benet. Till dessa fästs en brokonstruktion. Man får räkna med att behandlingstiden för tandimplantat kan variera beroende på hur käkbenet ser ut och vilka eventuella förarbeten som måste göras. 

Man kan dock räkna med ca 4 – 6 månader för underkäken och 6 – 8 månader för överkäken. Din tandläkare kommunicerar regelbunden med dig tills allt är klart.

Vad kostar tandimplantat?

Hur mycket en behandling med tandimplantat kostar beror bland annat på hur många implantat du behöver i tandraden. Andra faktorer som spelar in är materialval och vilken typ av tandtekniskt arbete som behövs. Följdaktligen är det många beslut du skall fatta tillsammans med din tandläkare. Det är väldigt svårt att säga ett ungefärligt pris, då det varierar på grund av alla dessa faktorer. En implantatbehandling är dock ett omfattande ingrepp och kostar allt ifrån 8000 kr och uppåt. Det bästa är att du bokar in en konsultation hos oss och träffar en av våra specialutbildade tandläkare som kan göra en mindre undersökning och sedan ge dig ett komplett kostnadsförslag. 

MyDentist är ansluten till Försäkringskassan, vilket ger dig som patient möjlighet att använda högkostnadsskyddet. Detta innebär att Försäkringskassan står för 50 procent av kostnaden vid behandlingar som kostar mellan 3000 och 15000 kronor. Om priset under ett år överstiger 15 000 kronor får du ersättning för 85 procent av kostnaden. Ersättningen du får baseras på Försäkringskassans referenspris för behandlingen.

Kan alla få tandimplantat som ersättning till naturliga tänder?

Vi får ofta frågan om alla kan få tandimplantat. För att en behandling ska vara möjlig, krävs att tillräckligt med ben av god kvalitet finns tillgängligt där implantatet ska fästas. Detta är viktigt främst för god funktionalitet men även för det estetiska intrycket. Hänsyn tas till alla tänder i munnen, hur de är idag och hur de troligen kommer att fungera framöver. 

Patienter i alla åldrar kan få tandimplantat, men vissa sjukdomar och rökning kan försämra prognosen. Därför är det viktigt att du kontaktar en tandläkare på MyDentist för att få information om vad som är möjligt för just dig.

Mer läsning för gladare tänder

Osynlig tandställning

Tänk dig att kunna få raka tänder diskret och enkelt, utan obekväma och skavande metallskenor i munnen. För några år sedan var det en omöjlighet. Med MyBraces är det inte bara möjligt, det är också smidigt och snabbt.
Boka tid direkt

Brush-up

Perfekt för dig som vill få bort fläckar och missfärgningar, få ljusare tänder och ett vitare leende, utan att göra en tandblekning. Metoden vi använder kallas även Air-Flow och är i princip en luftpolering i kombination med salt och vatten.
Läs mer

MyDentist sprider glädje i Norrköping – hjälper människor i utsatthet

Tillsammans med Hela människan Ria i Norrköping har nu MyDentist påbörjat behandlingarna av ett antal utvalda personer som...
Läs mer

Nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev idag för att få exklusiva erbjudanden, tandvårdstips och nyheter.
Jag samtycker till att ta emot utskick från MyDentist AB. Jag godkänner att mina uppgifter behandlas och sparas i enlighet med MyDentist integritetsspolicy
© 2024 MyDentist AB, alla rättigheter reserverade.
Powered by 
Ngine Group AB
magnifiercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram