Boka direktBoka

Brush up

Med vår Brush-up behandling erbjuder vi en omfattande lösning för att hålla ditt leende strålande och friskt.

Välkommen till Brush-up behandlingen hos MyDentist

En brush-up är perfekt för dig som vill få bort fläckar och missfärgningar, få ljusare tänder och ett vitare leende, utan att göra en tandblekning. Metoden vi använder kallas även Air-Flow och är i princip en luftpolering i kombination med salt och vatten.

Med vår Brush-up behandling erbjuder vi en omfattande lösning för att hålla ditt leende strålande och friskt. Denna behandling är mer än bara en vanlig tandstensborttagning; det är en helhetsupplevelse som syftar till att förbättra och bibehålla hälsan i din mun.

Vad kan du förvänta dig av Brush-up behandlingen? En noggrann rengöring och polering av dina tänder för att ta bort plack och tandsten, vilket ger dig ett fräschare leende och en renare känsla i munnen. Våra erfarna tandläkare kommer också att ge dig skräddarsydda råd om hur du bäst tar hand om dina tänder och tandkött hemma, för att säkerställa att du behåller en optimal munhälsa mellan dina besök hos oss.

Brush-up behandlingen är designad för att passa alla, oavsett om du har specifika orala hälsoproblem eller bara vill bibehålla en god munhygien. Oavsett dina behov, så är vårt mål att du ska lämna vår klinik med ett leende som inte bara ser bra ut utan också känns friskt och rent.

Fördelar med Brush-up

En Brush-up behandling erbjuder flera fördelar, både för din munhälsa och ditt allmänna välbefinnande:

  1. Förebyggande av tandproblem: Regelbunden professionell rengöring hjälper till att förebygga tandproblem som karies och tandköttsinflammation. Genom att ta bort plack och tandsten, som är svårt att nå med enbart borstning hemma, minskar risken för dessa vanliga tandproblem.

  2. Förbättrad munhygien: Brush-up behandlingen ger en grundlig rengöring som går utöver den dagliga tandborstningen. Detta bidrar till en renare munmiljö, fräschare andedräkt och ett allmänt förbättrat tillstånd i munhälsan.

  3. Tandvårdsrådgivning: Behandlingen inkluderar ofta skräddarsydda råd från tandvårdspersonalen om hur man bäst tar hand om sina tänder och tandkött hemma. Detta kan innefatta tips om borstningstekniker, användning av tandtråd, och rekommendationer för tandkrämer och munsköljmedel.

  4. Estetiska fördelar: En Brush-up behandling kan avlägsna yttre missfärgningar från tänderna, vilket resulterar i ett vitare och ljusare leende. Detta kan ha en positiv effekt på självförtroendet och det sociala intrycket.

  5. Tidig upptäckt av problem: Regelbundna Brush-up behandlingar ger tandläkaren möjlighet att tidigt upptäcka och behandla eventuella problem. Tidig upptäckt av tandproblem kan leda till enklare och mindre kostsamma behandlingar.

  6. Övergripande Hälsobefordran: God munhälsa är en viktig del av din allmänna hälsa. Problem i munnen kan påverka resten av kroppen, och en Brush-up behandling bidrar till att upprätthålla en god hälsa överlag.

Genom att regelbundet genomgå Brush-up behandlingar bidrar du till att bibehålla en sund och frisk mun, vilket är en viktig del av din övergripande hälsa och välbefinnande.

Läs mer

Vanliga frågor och svar om Brush up

Vad är Brush-up?

Med en Brush-Up får du bort missfärgningar på dina tänder och får ett vitare leende. Metoden är skonsam och går ut på att polera tänderna med hjälp av saltblästring. Behandlingen utförs av en tandhygienist och är helt smärtfri.

Hur lång tid tar en Brush-up behandling?

Behandlingstiden för en Brush-up session kan variera beroende på patientens specifika behov. Vanligtvis tar en sådan behandling 30 – 60 minuter. Det är bäst att konsultera din tandläkare på MyDentist för att få en mer exakt uppskattning baserat på dina individuella omständigheter.

Behöver jag förbereda något inför min Brush-up behandling?

Ingen speciell förberedelse är nödvändig inför din Brush-up behandling. Det rekommenderas dock att du upprätthåller en god munhygien och borstar dina tänder som vanligt före ditt besök. Om du har några specifika frågor eller oro, är det bra att ta upp dem med din tandläkare före behandlingen.

Är Brush-up behandlingen smärtsam?

Brush-up behandlingen är utformad för att vara så bekväm som möjligt. De flesta patienter upplever ingen eller minimal obehag under behandlingen. Om du har känsliga tänder eller tandkött, meddela din tandläkare så att de kan anpassa behandlingen efter dina behov.

Hur ofta bör jag genomgå Brush-up behandlingen?

Frekvensen för Brush-up behandlingen beror på dina individuella tandvårdsbehov och rekommendationer från din tandläkare. Generellt sett kan det vara bra att genomgå behandlingen regelbundet, exempelvis var sjätte till tolfte månad, för att upprätthålla en god munhälsa och förebygga tandproblem.

Mer läsning för gladare tänder

Osynlig tandställning

Tänk dig att kunna få raka tänder diskret och enkelt, utan obekväma och skavande metallskenor i munnen. För några år sedan var det en omöjlighet. Med MyBraces är det inte bara möjligt, det är också smidigt och snabbt.
Boka tid direkt

Att le mer kan förbättra din hälsa och produktivitet

Vissa dagar kan decembermörkret kännas extra påtagligt. Att vakna på fel sida eller trassla sig igenom morgontrafiken kan få vem som helst att känna sig less. Det är just såna dagar, när det känns näst intill omöjligt att le, som ditt leende är extra viktigt.
Läs mer

MyDentist sprider glädje i Norrköping – hjälper människor i utsatthet

Tillsammans med Hela människan Ria i Norrköping har nu MyDentist påbörjat behandlingarna av ett antal utvalda personer som...
Läs mer

Nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev idag för att få exklusiva erbjudanden, tandvårdstips och nyheter.
Jag samtycker till att ta emot utskick från MyDentist AB. Jag godkänner att mina uppgifter behandlas och sparas i enlighet med MyDentist integritetsspolicy
© 2024 MyDentist AB, alla rättigheter reserverade.
Powered by 
Ngine Group AB
magnifiercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram