Boka direktBoka

Missfärgningar

Missfärgningar på tänder är vanligt förekommande och kan orsakas av en mängd olika faktorer. 

Olika faktorer som påverkar missfärgningar

Orsaker till missfärgningar på tänderna inkluderar intag av vanliga livsmedel och drycker som kaffe, te, rödvin och läsk. Tobaksprodukter, som snus och rökning, kan också leda till missfärgningar. Genetiska faktorer och åldrande, där emaljen blir tunnare och tandbenet syns mer, kan också bidra till gula nyanser på tänderna.

Gropar i tänderna kan i sig vara en ofarlig defekt i emaljen. Men de är svåra att rengöra, vilket kan leda till missfärgningar och tandstensansamling. Om det uppstår smärta kan det indikera karies, och då är det viktigt att konsultera en tandläkare.

För att behandla missfärgningar erbjuder vi en "Brush-up", som kan bokas online. För de som önskar vitare tänder rekommenderar vi antingen tandblekning på kliniken eller hemma med skräddarsydda skenor.

För en mer exakt bedömning av behandlingsalternativ är det bäst att kontakta en av våra behandlare för en individuell bedömning.

Vanliga frågor och svar om missfärgningar

Hur får man bort missfärgningar på tänderna?

Missfärgningar på tänder är vanligt förekommande och kan orsakas av en mängd olika faktorer. Det som kan orsaka missfärgningar är bland annat mat och dryck så som kaffe, te, rödvin och läsk. Den som snusar eller röker dagligen riskerar också att få missfärgningar på tänder.Det finns även genetiska faktorer som bidrar. Med åldern kommer även missfärgningar eftersom emaljen tunnas ut och tandbenet syns mer, som har en gulare nyans.Vissa kan även uppleva att de har gropar i tänderna. Dessa gropar kan vara en ofarlig defekt i emaljen som är svåra att rengöra och det kan bli missfärgat och samlas tandsten. 

Skulle det ila kan det vara ett kariesangrepp och du bör då uppsöka en av våra tandläkare. För att få bort missfärgningar erbjuder vi en ”Brush-up” som går att boka online. Vill man även få vitare tänder rekommenderar vi en tandblekning som antingen görs på kliniken eller så gör man det hemma med av behandlaren specialtillverkade skenor.

Vilken är den bästa tandkrämen mot missfärgningar?

Valet av tandkräm för att motverka missfärgningar kan variera beroende på individuella behov och preferenser. Hos MyDentist välkomnar vi dig till en närliggande klinik för personlig rådgivning och hjälp att välja den bästa produkten anpassad för just dina behov. Våra kliniker erbjuder ett unikt butikskoncept med ett brett utbud av produkter för din munvård. Besök oss för skräddarsydda rekommendationer och en personlig tandvårdsupplevelse.

Hur kan man förebygga missfärgningar på tänderna?

- Borsta tänderna noga, använd gärna en eltandborste.
- Använd tandtråd eller mellanrumsborstar för att rengöra mellan tänderna. 
- Undvik hård slipning som sliter på emaljen.
- Undvik snus och rökning. 
- Mat och dryck så som kaffe, te, rödvin och läsk kan orsaka missfärgningar.

Mer läsning för gladare tänder

Osynlig tandställning

Tänk dig att kunna få raka tänder diskret och enkelt, utan obekväma och skavande metallskenor i munnen. För några år sedan var det en omöjlighet. Med MyBraces är det inte bara möjligt, det är också smidigt och snabbt.
Boka tid direkt

Brush-up

En brusch-up är perfekt för dig som vill få bort fläckar och missfärgningar, få ljusare tänder och ett vitare leende, utan att göra en tandblekning. Metoden vi använder kallas även Air-Flow och är i princip en luftpolering i kombination med salt och vatten.
Läs mer

MyDentist sprider glädje i Norrköping – hjälper människor i utsatthet

Tillsammans med Hela människan Ria i Norrköping har nu MyDentist påbörjat behandlingarna av ett antal utvalda personer som...
Läs mer

Nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev idag för att få exklusiva erbjudanden, tandvårdstips och nyheter.
Jag samtycker till att ta emot utskick från MyDentist AB. Jag godkänner att mina uppgifter behandlas och sparas i enlighet med MyDentist integritetsspolicy
© 2024 MyDentist AB, alla rättigheter reserverade.
Powered by 
Ngine Group AB
magnifiercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram