Boka direktBoka

Botoxbehandlingar

Botox är en behandling som får ansiktsmusklerna att slappna av. Botox lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen, horisontella rynkor i pannan och ­rynkor i ögonens utkanter.

Utvilad även på utsidan

Botox är en behandling som får ansiktsmusklerna att slappna av. Botox lämpar sig särskilt väl för behandling av rynkor mellan ögonen, horisontella rynkor i pannan och ­rynkor i ögonens utkanter.

Klicka på någon av städerna och ring eller maila din klinik så får du en tid för konsultation. Linköping   Malmö   Norrköping

Så här går en botoxbehandling till

Efter konsultation och två dagars betänketid kan man göra en Botoxbehandling – en snabb, enkel, smärtfri och säker procedur som tar ca 20 minuter. Med hjälp av en micronål injiceras små mängder Botox i de områden som skall behandlas. Eftersom nålen är tunn och endast mycket små mängder vätska injiceras är obehaget litet, många patienter likställer det med ett myggbett. Bedövning kan fås om patienten önskar det men är oftast inte nödvändigt och du kan återgå till dina normala aktiviteter omedel­bart efter ingreppet.

Det är viktigt att en precis mängd av det aktiva ämnet injiceras på exakt rätt plats för att en Botoxbehandling ska fungera. Den underliggande ansiktsmuskulaturen är en komplicerad anatomisk karta vilket ställer stora krav på behandlarens kompetens. Var därför noga med att du behandlas av en legitimerad behandlare med dokumenterad erfarenhet.

Priser för Botoxbehandlingar

Konsultation 350 kr
Argrynkor 1 800 kr
Argrynkor och panna 2 500 kr
Argrynkor, panna, kråksparkar, ögonbrynslyft 2 900 kr
Botox mot tandgnissling 2 900 kr
Botox mot svettningar 4 000 kr
Botox i överläppen mot synbart tandkött 1 500 kr
Klicka på någon av städerna och ring eller maila din klinik så får du en tid för konsultation. 

Fördelar med Botox

En väl utförd behandling ger ett naturligt resultat och ett ansikte som ser utvilat och fräscht ut.
Behandlingen är säker om den utförs av legitimerad och utbildad personal.
Behandlingen gör inte särskilt ont och innebär ingen direkt konvalescens.

Nackdelar med Botox

Behandlingen är inte permanent utan måste göras om var tredje till var sjätte månad.
Initialt finns en viss risk för bland annat tunga ögon. Besvären är dock övergående.
Vid behandling av känsliga områden kan det ibland uppstå blåmärken.

Vanliga frågor och svar om botoxbehandlingar

Hur fungerar botox?

Varje gång vi ler, ilsknar till eller kisar spänns den underliggande ansiktsmuskulaturen vilket framkallar rynkor och linjer i ansiktet. Med stigande ålder eller vid genetiska anlag tenderar dessa rynkor och linjer att bli beständiga. Botox begränsar nervsignalerna till valda delar av ansiktsmuskulaturen och gör så att din hud blir slätare och rynkorna minimeras. En vanlig missuppfattning är att Botox helt förlamar muskulaturen i ansiktet på ett onaturligt sätt men så är inte fallet. En rätt utförd behandling skall inte märkas på annat sätt än att du ser mer utvilad och vital ut.

Botox kan även användas för att behandla tandgnissel och svettningar i handflator eller ­under armarna. Resultatet av behandlingen börjar märkas efter 3-14 dagar och kvarstår ­oftast 3-4 månader. Därefter bör behandlingen upprepas och varje gång tenderar varaktigheten att öka.

Vem kan göra en botoxbehandling?

Behandlingen fungerar på alla män och kvinnor med ansiktsrynkor som orsakats av anspänning i den underliggande ansiktsmuskulaturen. Den fungerar inte mot rynkor eller linjer som orsakas av att huden i ansiktet förlorat volym och elasticitet till följd av rökning eller långvarig exponering av sol. Dessa behandlas istället med andra metoder.

Du bör inte använda Botox om du är överkänslig mot botulinumtoxin, lider av vissa muskel­sjukdomar, använder antibiotika av aminoglykosidtyp, spektinomycin eller andra läkemedel som påverkar nervsignaler i musklerna. Botox skall heller inte användas under graviditet eller under amning och det planerade injektionsstället får inte vara infekterat.

När ska du avstå från botoxbehandling?

Du bör inte göra en botox behandling om du är gravid, ammar, har en infektion i det område som ska behandlas, är överkänslig mot botulinumtoxin, lider av särskilda muskelsjukdomar eller äter läkemedel som påverkar nervsignalerna i musklerna.

Mer läsning om estetiska behandlingar

Funderar du på att bleka tänderna? Här är allt du behöver veta.

Vem vill inte ha tänder som både är och ser friska ut? En tandblekning är ett skonsamt och snabbt sätt att få bort de där missfärgningarna eller fläckarna som du önskade inte fanns. Men innan du bokar en tid kan det vara bra att känna till hur det går till och vad man bör tänka på. Passande nog har vi därför sammanställt just det i följande lista.
Så här går det till:

 -Innan vi genomför tandblekningen undersöker vi din tandstatus. Tänderna ska vara friska och fria från karies och tandsten om resultatet ska bli bra. Har du gjort en tandläkar- eller tandhygienistundersökning inom de senaste sex månaderna räcker det bra.

– Innan behandlingen tar vi ett foto på dina tänder så att du själv kan jämföra före och efter.

– Själva behandlingen innebär i princip att en gel appliceras på dina tänder som sedan belyses med en härdande lampa. Effekten blir att missfärgningar och fläckar bryts ner.

– Behandlingen tar 50min sedan kan du glädja dig i åratal av ditt vita och fina leende. Ingen efterbehandling krävs.

Brush-up

En brusch-up är perfekt för dig som vill få bort fläckar och missfärgningar, få ljusare tänder och ett vitare leende, utan att göra en tandblekning. Metoden vi använder kallas även Air-Flow och är i princip en luftpolering i kombination med salt och vatten.
Läs mer

MyDentist sprider glädje i Norrköping – hjälper människor i utsatthet

Tillsammans med Hela människan Ria i Norrköping har nu MyDentist påbörjat behandlingarna av ett antal utvalda personer som...
Läs mer

Nyhetsbrev

Gå med i vårt nyhetsbrev idag för att få exklusiva erbjudanden, tandvårdstips och nyheter.
Subscription Form
© 2023 MyDentist AB, alla rättigheter reserverade.
Powered by 
Ngine Group AB
magnifiercrossmenuchevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram